środa, 29 czerwca 2016

Domowe musli z migdałami, rodzynkami i żurawiną

Zdrowa alternatywa dla sklepowego musli. Bazą są płatki owsiane i orkiszowe, a kompozycja dodatków może być dowolna. Poniżej podaję przepis na moją ulubioną mieszankę.



Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
2 szklanki płatków orkiszowych
1 szklanka posiekanych migdałów
3 łyżki oleju kokosowego
4 łyżki płynnego miodu
garść rodzynek
garść żurawiny
łyżeczka cynamonu


W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz rodzynek i żurawiny. Rozłóż równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 160oC przez około 25 minut. W połowie czasu pieczenia przemieszaj musli by równomiernie się upiekło. Dodaj rodzynki i żurawinę.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz