czwartek, 18 sierpnia 2016

Ciastka z kremem i owocami



Składniki na kruche ciasto:
3 szklanki mąki orkiszowej
250g masła
1/2 szklanki cukru pudru np. z Bio Planet
4 żółtka
łyżeczka sody
szczypta soli

Z podanych składników wyrób ciasto i wylepiaj nim foremki na babeczki. Piecz około 10-15 minut w temperaturze 200 stopni C na złoty kolor.


 Składniki na krem:
250g masła
4 duże łyżki miodu
3 łyżki gęstej śmietany
2 żółtka
1-2 łyżki rumu (można pominąć lub dodać np. zmieloną laskę wanilii)

Masło utrzyj z miodem, dodaj żółtka, śmietanę i rum. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Na upieczone babeczki nakładaj masę (w rękawie cukierniczym lub łyżeczką) i ozdób owocami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz